Uw website beschermen met een zelfgetekend SSL/TLS-certificaat

Als u uw website wilt beschermen met een SSL/TLS-certificaat, dan kunt u daarvoor een gratis zelfgetekend SSL/TLS-certificaat gebruiken. U kunt ook rechtstreeks via Plesk een SSL/TLS-certificaat aanschaffen, een tekenverzoek of Certificate Signing Request (CSR) aanmaken om daarmee een certificaat aan te schaffen bij een certificeringsautoriteit of u kunt uw website beschermen met een certificaat waarover u al beschikt.

Notitie

Door uw website van een zelfgetekend SSL/TLS-certificaat te voorzien beschermt u de bezoekers van uw website door de communicatie van en naar de server te versleutelen; de identiteit van uw website kan hier echter niet mee worden geverifieerd. Bezoekers van uw website worden hiervoor gewaarschuwd door een melding in de browser.

Als u uw website wilt beveiligen met een zelfgetekend certificaat, dan moet u deze eerst genereren. Hiertoe gaat u naar Websites & domeinen waar u klikt op SSL/TLS-certificaten > SSL/TLS-certificaat toevoegen. Geef de velden op die zijn gemarkeerd met een rode asterisk (*), zoals de naam van het certificaat (deze hebt u nodig om het certificaat later te identificeren in de lijst met alle certificaten), uw persoonlijke informatie, de naam van het domein dat met het certificaat moet worden beschermd, enzovoorts.

Notitie

Als u een SSL/TLS-certificaat met een joker wilt genereren (een zogenaamd wildcard-certificaat), dan moet uw domeinnaam starten met een asterisk (*). Bijvoorbeeld: een certificaat dat is gegenereerd voor *.voorbeeld.nl kan worden gebruikt voor het beveiligen van elk subdomein van voorbeeld.nl.

Als u klaar bent klikt u op Zelfgetekend. Dit leidt ertoe dat er een zelfgetekend certificaat wordt gegenereerd en in uw opslag wordt geplaatst. U kunt een lijst opvragen met alle SSL/TLS-certificaten in uw opslag als u gaat naar Websites & domeinen > SSL/TLS-certificaten.

Nu het certificaat is gegenereerd moet u deze installeren. Ga naar het tabblad Websites & domeinen en klik op Hosting-instellingen. Selecteer het selectievakje SSL/TLS-ondersteuning , selecteer het certificaat dat u net hebt gegenereerd in het menu Certificaat en klik op OK.